Studentweb

Et barn sitter i en stol og bruker studentnettverket med et nettbrett.

Studentweb er tilgjengelig for norske og internasjonale studenter. Her kan studenter enkelt og raskt få tilgang til blant annet oppgaver, skole- og lærerinformasjon, poeng, se igjennom utdanningsplanen og eksamenspåmelding. Studentene kan også kontakte lærere og andre studenter direkte via Studentweb kontakt.

Les videre for mer informasjon, og nøl ikke med å ta kontakt med oss dersom du har flere spørsmål angående Studentweb.

En forelder og en elev sjekker oppgavene på Studentweb.

Hva er Studentweb?

En studentportal er et ofte brukt uttrykk. Den beskriver påloggingssiden der norske og internasjonale studenter kan oppgi et brukernavn og passord. Dette gir dem tilgang til en utdanningsorganisasjons programmer og annet læringsrelatert materiale. På Studentweb kan studenter for eksempel se sine resultater på emner, hvilke emner de er registrert på og hvilke emner eller programmer de har blitt tatt opp til.

Det er en låst del som krever innlogging. Her kan du blant annet finne dine personopplysninger, registrere deg, se dine poeng og melde deg opp til eksamen.

Studentweb har en offentlig del der alle som er interessert kan få tilgang til generell informasjon. Der finnes det informasjon om utdanningsplanen. I tillegg er det tilgjengelig skjemaer og formularer for de som ønsker å be om vitnemål, søke om studiepoeng eller søke etter emneplaner eller utdanningsplaner. Studentene har også mulighet til å kommunisere med lærere og andre studenter, og legge igjen sin egen kontaktinformasjon. Man logger på med fødselsnummer og pin kode.

To personer bruker Studentweb fra en bærbar datamaskin.

Hvem bruker Studentweb Norge?

Studentweb er bygget for studenter med mål om å gjøre det lettere og smidigere å kunne følge opp skolearbeidet. Selv om det for det meste er studenter som bruker Studentweb, finnes det også andre brukere som f.eks. lærere og saksbehandlere.

Det er viktig at elever og studenter blir komfortable med denne måten å navigere skolehverdagen. Det gjør det lettere å opprettholde kontakt med skolen, i tillegg til at man har en langt større oversikt over det som skjer. Det er spesielt nyttig for foreldre og foresatte som naturlig nok ønsker å holde seg oppdatert på barnas skolehverdag, og foreldre kan legge igjen kontaktinformasjon, og følge utdanningsplanen.

Hvordan bruke Studentweb logg inn?

Når du vil bruke Studentweb er det greit å vite at du har fire forskjellige metoder tilgjengelige å bruke. Det er Feide, fødselsnummer og PIN-kode, og ID-porten eIDAS. Sistnevnte er opprettet for EU-borgere, for en enklere pålogging.

Det er ikke mulig å benytte Feide uten å ha inngått avtale med Uninett. Når det gjelder ID-porten og eIDAS er det krav om egen avtale med Digitaliseringsdirektoratet. Etter inngått avtale må man kontakte FS-support.

For pålogging til Studentweb er det følgende som gjelder:

  • Brukeren må være en registrert student
  • Alle studenter som ønsker å bruke Studentweb må enten ha en GSK-konklusjon eller være tilknyttet et studentgrunnlag med J. Dette er viktig å være oppmerksom på.
  • Dersom studenten er registrert med karantene, enten fra egen institusjon eller andre, så får man ikke tilgang

Dersom det andre kravet er oppfylt, men ikke det første, så vil det opprettes en studentoppføring automatisk på Studentweb. Da vil den aktuelle web student få tilgang til tjenesten.

Dersom du har flere spørsmål angående Studentweb, møter du på tekniske problemer og hvordan den brukes hos Sandnes Internasjonale Skole anbefaler vi deg til å ta kontakt med oss.