En liten
skole
med store
ambisjoner

About SDIS

Mangfold er vårt
største ressurs

Ved Sandnes International School omfavner vi kraften i individualitet sammen med spørrebaserte innovative undervisningstilnærminger.

I en verden i stadig endring må elever og lærere være tilpasningsdyktige og robuste. Forpliktet til en sterk, sosial-emosjonell læreplan, med fokus på kreativitet, kritisk tenkning, samarbeid og kommunikasjon, forbereder vi elevene våre på det 21. århundre.

SDIS er en International Baccalaurette World School og et stolt medlem av både FNs utdannings-, vitenskapelige og kulturelle organisasjoner (UNESCO) og Norwegian International Baccalaurette Schools (NIBS). SDIS er også godkjent av Utdanningsdirektoratet.

Skoleleder/rektor velkommen

Velkommen til Sandnes International School (SDIS) en International Baccalaureate World School i Figgjo, Norge. Hos SDIS har vi en tydelig visjon og misjon. I hovedsak streber vi etter å utvikle trygge globale borgere som vil være forberedt på å møte fremtidens behov og utfordringer og bidra til å gjøre verden til et bedre sted for alle. Ved SDIS støttes hver enkelt elevs behov, deres forskjeller respekteres og deres unike egenskaper verdsettes og pleies.

Vi er dedikerte til å få alle elever til å nå sitt fulle potensiale mens de lærer viktige ferdigheter fra det 21. århundre. Kreativitet, kritisk tenkning, samarbeid og kommunikasjon er en del av våre daglige rutiner. Vi er forpliktet til helse og velvære for både elever og lærere. Vår lave student-til-lærer-forhold ved SDIS er en av våre største styrker fordi vi kan fokusere på å møte elevenes individuelle læringsbehov og pleie deres sosial-emosjonelle vekst.

Vårt talentfulle fakultet, ansatte og lederskap kommer fra ulike bakgrunner og erfaringer. Representerer over ti forskjellige land fra hele verden, og gir studentene våre en linse der vi kan utvikle internasjonalt sinn og globalt medborgerskap.

Grunnlagt i 2015 og flyttet til Figgjo i 2022. Vi ligger langs den vakre Figgjoelva mellom toppene på Aslandknuten og Krossfjellet, hvor elevene våre har tilgang til turstier, noe som forsterker viktigheten av at barn er knyttet til naturen. Vi er lett tilgjengelige fra Sandnes Sentrum, Figgjo og Ålgård, og vi har en dedikert holdeplass på bussruten Ålgård #23 (Sandnes internasjonale skole). Vår nye plassering gir mye mer innendørs og utendørs rom for læring.

Vi er delvis finansiert av den norske regjeringen som lar oss holde avgiftene våre rimelige og tilby rabatter for familier som registrerer to eller flere barn. Vi er en ideell skole som styres av en mangfoldig gruppe omsorgsfulle individer som verdsetter utdanning og barns trivsel. Til slutt er vi en UNESCO-skole i FN og medlem av Norges forbund for IB-skoler (NIBS).

Hvis du leter etter en skole som underviser i mye mer enn akademikere, er SDIS her for deg og din familie. Send en e-post eller ring for å planlegge en omvisning.

Takk skal du ha,

Best alltid,

Matt Manfredi

Skoleleder/rektor

Matt Manfredi kommer opprinnelig fra New York og har vært pedagog i over 22 år på tre kontinenter, noe som gir et vell av beste praksiserfaring. Matt har et sertifikat for skoleledelse og lederskap fra Harvard’s Graduate School of Education og Harvard Business School.

Han har også New York State-sertifiseringer i skoleadministrasjon, samfunnsfag og kroppsøving. Han ble tildelt anerkjennelse for eksepsjonell undervisning fra Stanford Universitys Teacher Tribute Initiative.

Inspirerer vekst
– beriker liv

Vår visjon

Å gi en unik og kulturelt mangfoldig pedagogisk opplevelse til lokal- og utvandrermiljøet i Sandnes-området. Vi tar sikte på at studentene våre skal være snille, omsorgsfulle og respektfulle unge mennesker som, ved å praktisere motstandskraft og en veksttankegang, trives med å møte deres individuelle læringsbehov og mål. Vi streber etter å utvikle trygge globale borgere som vil være forberedt på å møte fremtidens behov og utfordringer og bidra til å gjøre verden til et bedre sted for alle.

Vårt oppdrag

Sandnes internasjonale skole bidrar til å gjøre verden bedre ved å gi studentene en helhetlig internasjonal utdanning. For dette formål oppfordres studentene til å ta meningsfulle handlinger og lede endring i et trygt og positivt læringsmiljø. Hver enkelt elevs behov støttes, deres forskjeller respekteres og deres unike egenskaper verdsettes og pleies.

Neste stopp, neste nivå!

Som en mindre internasjonal skole tilbyr vi et læringsmiljø med familiefølelse – sammen med globale ambisjoner og standarder.

Vi har som mål å utvikle:

1. Globale ledere med et tankesett som gjør dem i stand til å initiere, lede og delta i sosialt ansvarlige handlinger

2. Entreprenører og innovatører som vil generere og anvende nye ideer designet for å påvirke verden på positive måter

3. Effektive formidlere som klarer å utveksle ideer på en klar og kortfattet måte, i tillegg til å være gode lyttere.

Drevet av IB mission statement

Som en IB World School deler vi International Baccalaureates mål og filosofi om å myndiggjøre unge mennesker:

The International Baccalaureate® har som mål å utvikle spørrende, kunnskapsrike og omsorgsfulle unge mennesker som bidrar til å skape en bedre og mer fredelig verden gjennom interkulturell forståelse og respekt.

Med det mål for øye, jobber organisasjonen med skoler, myndigheter og internasjonale organisasjoner for å utvikle internasjonale, stimulerende utdanningsprogrammer som underlegges strenge krav og vurderinger.

Disse programmene oppmuntrer studenter over hele verden til å bli aktive, medfølende og livslange studenter som forstår at andre mennesker, med sine forskjeller, også kan ha rett.