news image

Oppdatering om Cohen

Cohen har besøkt SDIS hver tirsdag i tre måneder nå. Han har blitt ganske komfortabel i Buzzy Bees-klasserommet - og med elevene, som jeg tør påstå har blitt ganske glad i ham også!

 

Cohen har besøkt SDIS hver tirsdag i tre måneder nå. Han har blitt ganske komfortabel i Buzzy Bees-klasserommet – og med elevene, som jeg tør påstå har blitt ganske glad i ham også!

Ettersom norske A-elever fra Risk Taking Raccoons og Aesthetic Alligators kommer til Buzzy Bees Classroom for norsktimene sine på tirsdager, har de også blitt introdusert for Cohen. For det meste har dette vært under Cohens lur, og han har ofte sovet ved siden av oss mens vi leste vår aktuelle roman høyt.

Alle elever som ønsket å lese med Cohen i Buzzy Bees har gjort det, og tilbudet ble utvidet til studenter i Estetiske Alligatorer. Den neste gruppen som blir invitert til å lese 1-1 med Cohen vil være studenter fra Risk Taking Raccoons. Bare studenter som ønsker å komme og lese med ham vil gjøre det, og jeg vil være tilstede for å veilede.

Noen elever har fortalt meg at de er redde for hunder, men at de ønsker å prøve å bruke tid sammen med Cohen for å jobbe med frykten. Noen få elever var engstelige rundt ham i begynnelsen, men er nå glade for å gi ham godbiter og kos i tillegg til å sitte tett inntil ham. Dette er virkelig fantastisk å se og

Jeg er så glad for å se barn være komfortable rundt dyr, da vi vil møte så mange av dem gjennom livet!

Vi har også begynt å tilby små turer med Cohen, og han vil også bli med meg i noen samtaler jeg har med elever i min rolle som skolerådgiver, så lenge dette er noe eleven er komfortabel med.
Basert på tilbakemeldingene fra elevene, vil jeg si at Cohen har blitt et høyt elsket tilskudd til skolesamfunnet vårt, og barna gleder seg veldig til å tilbringe tid med ham.

vennlig hilsen
Hanne Rambjø

Fakta:

På skoler over hele verden, så vel som i Norge, finnes det hunder som jevnlig besøker klasserom. Forskning tyder på at samhandling med en hund, eller bare tilstedeværelsen av en hund, kan øke barnas oppmerksomhet og konsentrasjon. Å lese høyt for en hund kan også øke et barns leseferdigheter i større grad enn å lese for jevnaldrende. I tillegg har forskning antydet at å være i nærvær av en hund kan redusere et barns stresshormoner og berolige dem.

No items found.