news image

Finland sier SDIS er den «beste skolen i Norge!»

 

Misforstå oss rett – dette er hva vi fikk fra Finland etter at han besøkte SDIS, og han ble i en uke.

 

Finland (Finn) er en Boxsky (Boxer/Husky-blanding), som har blitt adoptert av vår ungdomsskolerektor Matt Manfredi tilbake i 2021, fra Southold, New York.

«Finns reise begynte i Chickamauga, Georgia, USA» sier Matt; «Hvis han ikke ble adoptert, ville de måtte sette ham ned.» Heldigvis ble Finn reddet av North Folk Animal Welfare League og adoptert av Matt og datteren hans Kayley. Hans første tur var til Wien i Østerrike hvor han fikk et europeisk kjæledyrpass og deretter flyttet til Norge.

En publisert artikkel i Frontiers i juni 2021 (Grove c. et al.) antyder at «hunder kan forbedre barns velvære i en rekke miljøer fra skoler, sykehus, flyplasser og rettssaler». Når nødvendige forholdsregler tas, skaper det også en følelse av trygghet hos barn å ha en hund rundt seg.

Under oppholdet møtte Finland elevene våre på lekeplassen, tok en av volleyballene våre som hans (og tok den med seg), besøkte MYP-klasserommet og fikk til og med et par ekstra mage-gnider fra personalet. For ikke å gjøre vår faste besøkende Cohen sjalu, vi elsket å ha Finn rundt!