Latest Information on Covid-19

Refer to the announcement from prime minister, the government lifts all national restrictions from 16:00, 25th September. 
 
School will go back to normal life from Monday, 27th September. However, pandemic is not over, and the following basic infection control guidelines still continue. 
 
1. Stay at home if sick.  The most important infection control measure is that sick people stay at home.

2. Good hygiene. Cough hygiene is important to limit droplet infection, while hand hygiene is important to prevent contact infection. 
 
Students or staff, with respiratory tract symptoms are recommended by health authorities to be tested and not return to school until general health condition is good. 
 
For more information, please visit 
 
 

The speedy Covid-19 tests are for students who have close contact with a positive case at school. 

In that case, parents will be notified of this by the school or the infection tracking system from Kommune. The equipment is picked up at the school. 

You will receive a bag with the following equipment:

– Test stick

– Piece as shown in the picture, is on white packaging

– Test tube with liquid at the bottom

– Glossy cork for test glass

– Instructions for use

The quick test is taken at home.

Instructions on how to do a self-test: https://youtu.be/LDusIOf3Zo0


Start med å pakk opp utstyret som medfølger i pose og legg ut på benk, ta ut brikke fra emballasje og legg klar. Åpne deretter testpinnen og utfør test.

1) Vend pasientens hode litt bakover
2) Vri testpinnen mens du fører den inn i neseboret, ca 2 cm inn fra kanten av neseboret
3) Roter testpinnen 4 ganger mot neseveggen, utfør dette i begge nesebor.
4) Ta testpinnen oppi testglass, klem sammen testglasset i bunnen med pinnen. Og vri pinnen rundt minst 5 ganger.
5) Ta ut testpinnen samtidig som du klemmer på sidene av testglasset for å trekke ut væske fra testpinnen.
6) Sett godt på blank kork på testglass.
7) Forsiktig snu testglass. Hold det slik uten bevegelse i minst 30 sekunder.
8) Drypp forsiktig 4 dråper av innholdet i testglass over på dråpepunkt (rundt felt) på brikken.
9) Les av resultat etter 15-30 minutter.


Informasjon om distribuering av testutstyr.

Elever kan nå ta hurtigtester og på den måten slippe å gå i karantene dersom de har vært nærkontakter til en smittet person og egen test er negativ. Dette fører til et betydelig større trykk på teststasjonen på Klepp. For at man fortsatt skal kunne ha en effektiv drift på Klepp er det besluttet at skolene i Sandnes deler ut testutstyret til elevene når det oppstår smitte på skolene. Elevene skal altså ikke ta første hurtigtest på Klepp framover. 

 En viktig presisering her er at dette er tester som skal brukes av elevene, voksne skal ikke bruke disse.

Får en skole beskjed om smittetilfeller/nærkontakter i skoletiden  skjer følgende:

  • skolen informerer foresatte om at elevene får med seg testutstyret hjem og tester seg hjemme. Er testen negativ, kan elevene komme tilbake på skolen igjen. Er testen positiv ringer foresatte til smittesporingen og informerer om dette. Nummeret er: 468 01 613

 

Får en skole beskjed om smittetilfeller/nærkontakter etter skoletid i ukedagene skjer følgende:

  • skolen informerer foresatte om at de må hente testutstyr på skolen seinest påfølgende morgen og teste barna hjemme. Skolen angir hvilket klokkeslett dette kan gjøres, fornuftig er at det er før skolen begynner. Er testen negativ, kan elevene komme på skolen. Er testen positiv ringer foresatte til smittesporingen og informerer om dette. Nummeret er: 468 01 613

Får en skole beskjed om smittetilfeller/nærkontakter i løpet av ei helg (fom fredag ettermiddag 1630) skjer følgende:

  • skolen informerer foresatte om at de må hente testutstyr på Trones skole mellom 09 og 11 påfølgende morgen og teste barna hjemme. Er testen negativ, kan elevene komme på skolen på mandagen. Er testen positiv ringer foresatte til smittesporingen og informerer om dette. Nummeret er: 468 01 613
  • skolen som har smittetilfeller ringer Trones skole på telefon 475 03 435 for å informere om hvor mange tester som må gjøres klar for henting. Kommunen trenger å ha kontroll med hvilke elever som har fått utlevert test, derfor må det sendes en klasseliste med navn på elever til Trones slik at de kan krysse ut hvem som har hentet testene.
  • listene sendes til en mailadresse til den som har ansvar for utdelingen på Trones. Dette avklares over telefon (475 03 435 ) med den som har ansvar for utdelingen den aktuelle helgen

Attachement: Testregime skoler-barnehager 2021

See attached document approved by Kommuneoverlegen in Sandnes Kommune. 

Forslag til infoskriv ansatte-rev

Sandnes kommune tilbyr Koronavaksinen til innbyggere over 12 år. Tilbudet gjelder årskullene 2006, 2007 og 2008, samt alle fra årskull 2009 så snart de har fylt 12 år. I første omgang vaksineres barn og unge med en dose.

 Vaksineringen vil i gjennomføres på vaksinesenteret i Gravarsveien 34.

Vaksineringen er frivillig og det kreves samtykke fra fortsatte for alle barn og unge under 16 år. Samtykke for foresatte kan lastes ned fra Korona vaksine informasjonssiden på Sandnes kommunes hjemmesider. 

 Foresatte kan bestille time til korona vaksinasjon på vegne av barn og unge ved å logge på https://c19.no/vaksine. Bestill time til koronavaksinasjon, velg fylke Rogaland og kommune Sandnes. Velg «For noen andre» og fyll inn navn, fødselsnummer og SMS for mottak av bekreftelse på bestilling og påminnelse før vaksinering. 

Tidspunkt for vaksinering tildeles forløpende ved bestilling av vaksine. Ved behov for utsatt tidspunkt for vaksinering er det enklest å utsette bestilling. 

Dersom du ikke er vaksinert, har du muligheten til å bestille time til deg selv samtidig med barn ved å velge «Meg selv og for noen andre»

 

Sandnes kommune

 

The emergency level for schools is the green level. 
The school follows national guidelines.
 
 
 
 
For questions related to this, please call Covid-19 Information hotline
815 55 015. Monday-Friday from 08:00 to 15:30